Informatie, websites en telefoonnummers 


Alzheimer Nederland:
Alzheimer Nederland is een stichting die zich inzet voor mensen met de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie. De stichting heeft een landelijk bureau, 52 regionale afdelingen, en ruim 200 maandelijkse bijeenkomsten voor lotgenoten, de zogenaamde Alzheimer Cafés.
www.alzheimer-nederland.nl

Alzheimer cafe gemeente Berg en Dal:
Contact: Alzheimer Nederland Regio Nijmegen

[email protected]

06-50261301

Adres: Gasterij ’t Groeske. Stationsweg 9t Groesbeek

DementieLijn:
Heb je een vraag over de zorg voor je naaste, of heb je behoefte aan een luisterend oor? Bel dan gratis de DementieLijn op 0800 5088. De DementieLijn biedt zeven dagen per week een luisterend oor en advies bij omgaan met dementie.
Wil je persoonlijk iemand spreken over het omgaan met dementie? Bel dan de DementieLijn. Onze deskundigen helpen je altijd verder. Ze begrijpen jouw situatie, luisteren en geven gericht advies.  De DementieLijn is dagelijks bereikbaar van 9.00 tot 23.00 uur. Bel 0800 5088.

Samen dementievriendelijk:
https://www.samendementievriendelijk.nl/


 
Praatgroep over zingeving en levensvragen
Iedereen denkt wel eens na over de betekenis en de zin van het leven. Zeker bij het ouder worden. Wat betekent het leven voor mij? Vind ik het nog steeds de moeite waard? Of hoeft het niet meer? Wilt u het met anderen over dit soort levensvragen van gedachten wisselen? Laat het weten! We willen gespreksgroepen vormen waarin 8 a 10 inwoners samen over deze levensvragen van gedachten kunnen wisselen.  
De gespreksgroepen worden begeleid door een getrainde vrijwilliger van het Centrum Ontmoeting in Levensvragen (COiL) in Nijmegen.
Levensvragen komen vaak naar boven bij het ouder worden. Dan krijgen we vaak te maken met kwalen die de kwaliteit van het leven negatief beïnvloeden. Of als het einde van het leven nadert. Maar ook in andere moeilijke perioden van het leven, zoals bij het verlies van geliefden, omgaan met ernstige ziekten binnen gezin of familie etc.  komen zingevingsvragen vaak naar boven.
Iedereen heeft zijn eigen levensvragen en wil er best eens met iemand anders over praten. Daarbij komt: velen worstelen met dezelfde vragen. Zoals Anke de Coole, vrijwilliger bij het Centrum Ontmoeting in Levensvragen (COiL), het verwoordt: “iedereen heeft als wens, dat zijn of haar verhaal ertoe doet.”
Aanmelden of vragen
Wilt u deelnemen aan een gespreksgroep? Of heeft u vragen? Neem dan contact op met Herman Verblackt via [email protected]. of mobiel 0651426191